Guidningar 2021

ölandssolvända

Den 24 – 26 maj 2021 är det återigen dags för årets Orkidévandring i samarbete med Allégården i Kastlösa. Boende, helpension och två dagars guidning på Öland. Vi åker i egna bilar till utflyktsmålen, är utomhus, och jag som guide har mikrofon så att vi aldrig ska behöva stå för nära varandra. Vi vandrar ca 8 km / dag.
Läs mer: Orkidévandring 2021

Liksom tidigare år kommer jag 2021 att ha både kortare och längre alvarsvandringar. Tidigare orkidéer följs av senare. Beroende på blomningen så övergår så småningom orkidévandringarna till alvarsvandringar. Kom med ut och njut och lär dig samtidigt lite mer om växterna och deras utmaningar på det karga alvaret. Geologi, historia och mycket annat bakas också in. Vi håller oss hela tiden ute i naturen, håller förnuftiga avstånd. Med mig har jag både mikrofon och högtalare. Jag ber er att kontrollera här så att ni upptäcker om en guidning skulle vara inställd. Vi hoppas på en härlig vår och sommar trots den dramatiska coronaepedemin. Varmt välkomna!

Schema våren 2021 ( just nu lägger jag upp mina guidningar, så allt är ännu inte klart. Tack för att Du tittar in, men återkom gärna även lite senare)

2 maj kl 10.00 Längre orkidévandring till Tingstad Flisor

8 maj kl 10.00 Bo Pensionat Kortare orkidévandring i Vickleby

9 maj kl 10.00 Längre orkidévandring Dröstorp runt

13 maj Kortare alvarsvandring Vickleby

15 maj Kortare orkidévandring i Kastlösa

6 juni kl 10.00 Längre orkidévandring till Tingstad Flisor

8 juni kl 10.00 Vickleby kyrka Orkidévandring Vickleby alvar. Samling P-plats öster om Vickleby kyrka.

12 juni kl 10.00 Alvarsvandring Dröstorp runt. Samling Skarpa Alby

Om Du har en födelsedag, en släktträff, ett arbetslag eller några vänner som vill göra något tillsamman så är ni välkomna att beställa en privat guidning, helt efter önskemål.

Längre alvarsvandring Dröstorp runt

Längre alvarvandring Tingstad Flisor

Kortare alvarsvandring Kastlösa

Kortare alvarsvandring Vickleby