Om ÖlandsNatur

Eva Åkerstedt, Bruksgatan 12, 38651 Mörbylånga

+46703565617

akerstedt.eva@gmail.com

Bankgiro 810-1297

ÖlandsNatur är ett företag som bildades 2011 med främsta syfte att förmedla guidade natur och geologiturer till privatpersoner, turistgrupper och företag över hela Öland.

Jag heter Eva Åkerstedt och jag driver företaget: ÖlandsNatur i Mörbylånga på södra Öland. Jag talar svenska, engelska och tyska och har goda erfarenheter av att guida danska och norska grupper.

Mitt huvudsakliga intresse är Ölands flora och de faktorer som påverkar spridning och växtsätt bl a på alvaret. Jag är också utbildad geo- och naturupplevelseguide på Öland, och jag är diplomerad ölandsguide. I grunden är jag utbildad mellanstadielärare, jag har undervisat i många år, på olika stadier inom grundskola, gymnasium, SFI och KOMVUX.

Jag har läst kurser i fältgeologi och arkeologi på Linnéuniversitet i Kalmar, och även om storhetstidens Östersjöstäder. Ölands geologi och historia ligger mig naturligtvis extra varmt om hjärtat, det som tillsammans med Ölands bönder i årtusenden format och nu upprätthåller världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap.

Öland är kalkstensklippan som Selma Lagerlöf beskrev  som en strandad fjäril med vingarna omvandlade till Östersjöns vatten.  Och helt fel är det kanske inte, det mesta av Ölands kalksten är ju faktiskt förstelnade djurrester…

Min far Nils Åkerstedt var trädgårdsmästare och som hans dotter har jag växt upp med blommor och växter, naturen har alltid varit väldigt viktig för mig.

Min mor Ingrid Åkerstedt, föddes och växte upp i Högsrum på Öland, och som hennes dotter har jag alltid haft en stor längtan och kärlek till Öland. 2006 flyttade jag till mina drömmars ö.