Guidningar 2022

ölandssolvända

Lördag 11 juni kl 10.00 – 12.00  Vickleby Bo Pensionat

Samling Bo Pensionat – på gården- kl 10.00
Vad gör orkidéer så speciella? Varför har de så variationsrika blommor, varför trivs de så bra just på Öland? Kom med och titta närmare på dem och på alvarets andra växter.
Vi utgår från Bo Pensionat, ute på gården, går genom byn och ut på alvaret. Historia, blommor, geologi. VÄLKOMNA
Obligatorisk anmälan Eva Åkerstedt  070-3565617

150 kr/ pers, Swish eller kontant

Söndag 12 juni  kl 10.00 – 14.00  Tingstad Flisor

Samling vid Parkeringen vid Gösslundaleden. (röda krysset på kartan)Tingstad Flisor når vi från Gösslunda. En omväxlande vandringsled över alvaret. Förbi stensträngar och flyttblock.  Det är en mäktig syn att se de stora flisorna resa sig uppe på höjden. Sägenomspunna, trolska, vackra… Vägen är lättgången, med några nya stättor att passera.

Orkidéer, andra alvarsväxter, sambanden mellan geologin, människans nyttjande av markerna, de betande djuren och de små överlevarna som trots allt växer i den karga miljön.

Tag med fika och något att sitta på. Och kläder och skor anpassade till vädret.

Obligatorisk anmälan Eva Åkerstedt  070-3565617

200 kr/pers, barn under 18 år gratis

En guidning till Tingstad Flisor den 16 juni har utgått. OBS. Det är inställd.

————————————————————————————————

Den 23 – 25 maj 2022 var det återigen dags för årets Orkidévandring i samarbete med Allégården i Kastlösa. Boende, helpension och två dagars guidning på Öland. Vi åker i egna bilar till utflyktsmålen. Vi vandrar ca 8 km / dag. Håll ögonen öppna, nästa år bär det av igen. Datum är ännu inte fastställt.

Varje år har jag både kortare och längre alvarsvandringar. Tidigare orkidéer följs av senare. Beroende på blomningen så övergår så småningom orkidévandringarna till alvarsvandringar. Kom med ut och njut och lär dig samtidigt lite mer om växterna och deras utmaningar på det karga alvaret. Geologi, historia och mycket annat bakas också in. Vi håller oss hela tiden ute i naturen, håller förnuftiga avstånd. Med mig har jag både mikrofon och högtalare. Jag ber er att kontrollera här så att ni upptäcker om en guidning skulle vara inställd. Varmt välkomna!

Om Du har en födelsedag, en släktträff, ett arbetslag eller några vänner som vill göra något tillsamman så är ni välkomna att beställa en privat guidning, helt efter önskemål.

Längre alvarsvandring Dröstorp runt

Längre alvarvandring Tingstad Flisor

Kortare alvarsvandring Kastlösa

Kortare alvarsvandring Vickleby