Om ÖlandsNatur

diplomerad ölandsguide

ÖlandsNatur är ett företag som bildades 2011 med främsta syfte att förmedla guidade natur och geologiturer till privatpersoner, turistgrupper och företag, huvudsakligen på mellersta och södra Öland.

 

 

EVA ÅKERSTEDT

Eva Åkerstedt naturguide, kulturguide, geoguide på Öland

 

Jag heter Eva Åkerstedt och jag driver företaget: ÖlandsNatur.

Jag är utbildad geoguide och naturupplevelseguide på Öland, och jag är diplomerad ölandsguide. I grunden är jag utbildad mellanstadielärare, och jag har undervisat i många år, på olika stadier inom grundskola, gymnasium, SFI och KOMVUX

Öland är kalkstensklippan som Selma Lagerlöf beskrev  som en strandad fjäril med vingarna omvandlade till Östersjöns vatten.  Och helt fel är det kanske inte, det mesta av Ölands kalksten är ju faktiskt förstelnade djurrester…

Min pappa är trädgårdsmästare Nils Åkerstedt, han har lanserat en odlingsmetod med sand och gräsklipp som har blivit mycket uppmärksammad. Han har skrivit flera böcker i ämnet för att sprida det miljövänliga och billiga, enkla och oerhört effektiva sättet att odla. Inom kort kommer han också att skriva artiklar under fliken med hans namn.

Som hans dotter har jag växt upp med blommor och växter, naturen har alltid varit väldigt viktig.

Min mamma föddes och växte upp i Högsrum på Öland.

Som hennes dotter har jag alltid haft en stor längtan och kärlek till Öland. Och 2006 flyttade jag till mina drömmars ö.

Jag har läst Naturguideutbildning vid Linnéuniversitet 60 poäng, och därefter Fältgeologi vid Linnéuniversitetet 30 poäng. En kortare, men mycket intressant kurs i arkeologi, på Linnéuniversitetet, med speciell inriktning mot järnåldern på Öland, och Sandby Borg, läste jag under hösten 2016. Det har givit mig ännu större intresse för fornborgarna och den tid de byggdes.

Jag fascineras av den spännande geologin, av bergarternas bildande och sammansättning. Att studera en ögongnejs på nära håll, lockas av porfyrens vassa kanter och skimrande yta, se scolitosmaskens spår i den kambriska sandstenen  – Det är JÄTTEROLIGT!

Jag talar engelska och tyska – och jag har goda erfarenheter av att guida danska grupper.

Denna rekommendation fick jag på LinkedIn:

Hej Eva!
Jeg har skrevet denne anbefaling af dit arbejde til deling med andre LinkedIn-brugere.

Detaljer ur rekommendationen: “Eva Åkerstedt er en totalt kompetent naturvejleder.
Hun elsker Öland og har tilbundsgående viden om natur, kultur, biologi og geologi, som hun formidler med stor dygtighed og smittende glæde.
Det er en fornøjelse at følge i hælene på Eva Öland rundt og få del i hendes faglighed via hendes personlighed.”
Tjänstekategori: Naturvejledning
Anlitad första gången år: 2012
Bästa egenskaper: Fantastiska resultat, Trevlig, Expert

 

Mailadress                               olandsnatur@gmail.com

Telephon                                 0046703565617    004648540910

Telefon inom Sverige                070-3565617    0484-40910

Bankgiro                                   810-1297